top of page

Melkki Spotlight: Joonas Tyrväinen

Joonas Tyrväinen viihtyy Melkillä haastavien IT-liiketoiminnan kehitystehtävien parissa ja sanoo nauttivansa työstä, jossa kahta samanlaista asiakasprojektia ei ole.


Savosta kotoisin oleva Joonas Tyrväinen, 30, on kulkenut vajaassa vuosikymmenessä ammatillisesti opettavaisen matkan. Tampereen teknillisessä yliopistossa tietojohtamista opiskellut diplomi-insinööri on toiminut lähes koko työuransa konsulttina: ensin CGI:llä ja sitten Silver Planetilla, joka yhdistyi Goforeen.


Viimeiset kaksi vuotta Tyrväinen on työskennellyt Melkillä.


- Vaikka tittelini on senior konsultti, niin Melkin kokeneessa asiantuntijajoukossa olen vielä melko juniori, Tyrväinen naurahtaa.


- Ammatillinen kasvuni on kuitenkin ollut täällä varsin nopeaa. Kun vastuuta annetaan, sitä on oltava valmis ottamaan, ja kun kysytään mielipidettä, sen takana on kyettävä seisomaan. Jokainen onnistuneesti loppuun saatettu asiakasprojekti on lisännyt ja vahvistanut omaa asiantuntijuuttani, Tyrväinen pohtii.


Projekteihin voi koittaa etsiä onnea vaikka hieromalla Fontana del Porcellinon kuonoa Firenzessä.


Päivittäisessä työssään Tyrväinen vastaa muun muassa asiakasyritystensä IT-toimintamallien ja liiketoiminnan kehittämisestä sekä kilpailutuksista ja sopimusneuvotteluista. Projektien tavoitteena voi olla esimerkiksi liiketoimintaprosessien sujuvoittaminen tai kustannussäästöt.


- Melkillä jokainen vastaa omien asiakasprojektiensa laadusta ja toteutuksesta. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että viemme lupauksemme loppuun asti. Vaikka Melkki on yrityksenä verrattain pieni, osaamistamme arvostetaan korkealle. Työskentelemme jatkuvasti Suomen suurimpien yritysten kanssa, isojen ja vaikuttavien projektien parissa.


Työn imu vie mennessään


Joonas Tyrväinen sanoo viihtyvänsä työssään ja janoavansa jatkuvasti uusia, oppimisen kokemuksia tarjoavia haasteita.


- Konsultin työssä eniten kiehtoo vaihtelevuus. Kahta samanlaista projektia en ole Melkillä tehnyt, sillä konteksti tai toimiala on vaihtunut melkeinpä puolivuosittain.

Tyrväinen pitää työstään niin paljon, että ajoittain sen tekemistä on hankala lopettaa.- Kun menossa on jokin kiinnostava projekti, niin työn imu vie välillä mennessään. Joku saattaisi sanoa, että satsaan työhöni liiankin paljon, mutta pyrin pitämään työn ja vapaa-ajan balanssissa, ja

huolehtimaan kunnostani, crossfitia ja lenkkeilyä harrastava Tyrväinen kertoo.


Melkkiä Tyrväinen luonnehtii matalan byrokratian asiantuntijataloksi, jonka työskentelyilmapiiri on rento ja avoin.


- Apua ja tukea on aina saatavilla, jos sille on tarvetta. Vaikka työtä tehdään pääasiassa etänä ja omien asiakkaiden kanssa, niin joka torstaisella aamupalalla on mukava nähdä kollegoja ja vaihtaa kuulumisia. Samalla tulee kuin huomaamatta sparrailtua omia asiakasprojekteja muiden kanssa.


Teksti: Taru Schroderus

223 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page