top of page

Melkki Spotlight - Merja Vane-Tempest

Yli kahden vuosikymmenen mittaisen muutosjohtamisen kokemuksen omaava Merja Vane-Tempest liittyi Melkin nimekkääseen konsulttijoukkoon helmikuussa.


Merjan intohimona on vastuullisen ja ihmislähtöisen liiketoiminnan kehittäminen strategiasta toteutukseen. Hän on muutosjohtaja ja lukuisten onnistuneiden transformaatiohankkeiden vetäjä. Työssään Merja yhdistää työntekijä- ja asiakaskokemuksen sekä brändin kehittämisen osaksi vaativia muutoshankkeita monikanavaisessa ympäristössä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.


-       Melkillä pääsen yhdessä kollegojeni kanssa tuomaan asiakkaillemme sitä vastuullisen liiketoiminnan kehittämisen ja johtamisen osaamista, jota olen kerryttänyt aikaisemmissa rooleissani erilaisten bisnes- ja digitransformaatiohankkeiden vetäjänä sekä kehitys- ja toimitusjohtajana.


Melkillä työskentelyssä Merjaa kiehtoo tekemisen vauhti, jatkuva parantaminen ja yrityksen kasvutavoitteet.


-       Ammatillisen kehittymisen kannalta pidän uusia haasteita ja jatkuvaa oppimista valtavan tärkeinä. Olen saanut työurallani merkittäviä muutoksia aikaan sekä yksittäisissä projekteissa että yli 80 000 työntekijän organisaatioissa. Odotan mielenkiinnolla, millaisia haasteisiin pääsen pureutumaan yhdessä Melkin asiakkaiden kanssa.

 

Kolme avainteemaa

-       Juuri nyt minua kiinnostaa kolme teemaa: vastuullisuus, tekoälyn hyödyntäminen ja kyberturvallisuus. Ne integroituvat yrityksissä kaikkeen tekemiseen - ihmisistä digitaalisiin ratkaisuihin ja uusiin toimintatapoihin.

Kestävä kehitys mahdollistaa Merjan mukaan uudella tavalla tuotettua liiketoimintaa, kunhan se on otettu prosesseissa oivaltavasti huomioon.

-       Ilman kestävän kehityksen strategiaa ja mitattavia toimenpiteitä yritysten on yhä vaikeampi saada rahoitusta, kumppaneita ja asiakkaita. Tekoälyä yritysten tulisi alkaa hyödyntää viimeistään nyt, eikä sitten joskus, koska vain kokeilemalla oppii tässäkin lajissa.


Merja painottaa, että kyberturvallisuus ja mm. NIS2 -asiat on huomioitava koko alihankinta- ja kumppaniverkoston tilaus-toimitus -ketjun kannalta. Turvallisuusasiat koskevat myös tuotantoketjussa mukana olevia pienempiä yrityksiä, jotka kokonsa puolesta jäisivät muutoin tulevien lakien ulkopuolelle.


-       Vastuullisuutta, tekoälyn hyödyntämistä ja kyberturvallisuutta sekä niiden mittareita tulisi pohtia jokaisessa transformaatiohankkeessa. Ne ovat osa tämän päivän muutosjohtamista.


Työn vastapainoksi Merja urheilee vuodenaikojen mukaan, harrastaa kausilajeja sekä juoksee ja joogaa ympäri vuoden. Vapaa-aikaansa hän viettää perheen ja ystävien seurassa. Neulominen ja käsillä tekeminen ovat Merjan tapa rentoutua.


Teksti: Taru Schroderus106 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page