top of page

Melkki Spotlight - Eila Pohjola


Kansainvälisen liiketoiminnan sekä ketterän kehittämisen ja johtamisen asiantuntija Eila Pohjola aloitti Melkillä tammikuun lopussa.


Kansainvälisissä konsultointitaloissa Hollannissa ja Suomessa työskennellyt Eila Pohjola on tuotantotalouden diplomi-insinööri, jonka osaaminen kietoutuu yritysten toimintatapojen muutoksiin, teknologiamallien kehittämiseen sekä uusien, ketterien toimintatapojen rakentamiseen ja jalkauttamiseen.


-              Konsultin työssä kyse on yrityksen tarpeista kumpuavasta ongelmanratkaisusta. Ulkopuolista apua tarvitaan kartoittamaan tilannetta ja miettimään, miksi asioita tehdään ja toisaalta, miten niitä kannattaisi tehdä, Pohjola sanoo.


Ketterä kehittäminen ja sen menetelmät ovat erityisen lähellä Pohjolan sydäntä.


-              Monissa yrityksissä pohditaan parhaillaan esimerkiksi, mitä tekoälyn kanssa pitäisi tehdä ja kuinka sitä voisi hyödyntää liiketoiminnassa. Sama pätee tiedolla johtamiseen. Monenlaista dataa kenties on, mutta sitä ei osata hyödyntää liiketoiminnassa.


Eila Pohjola sanoo, että jos yritys on ketterä, se on valmis tekemään nopeita kokeiluja, päivittämään tarvittavia järjestelmiä ja reagoimaan nopeasti liiketoimintakentässä tapahtuviin muutoksiin.


-              Tekoäly tai data eivät ratkaise yrityksen ongelmia. Ensin on selvitettävä, millaisia ongelmia niiden avulla pyritään ratkaisemaan, Pohjola huomauttaa.

 

-              Konsultin roolissa teen liiketoimintakohtaisen fasilitoinnin, selvitän ongelmakohdat, rakennan selkeän toimintasuunnitelman ja autan yritystä sen toimeenpanossa muutosjohtamisen keinoin, hän kiteyttää.  


Kasvun tekijä


Melkissä Pohjolaa vetivät puoleensa matalan byrokratian yrityskulttuuri sekä tiivis ja ketterä työyhteisö, jolla on vahvat kasvutavoitteet.


-              Myös se, että saan konsultin työni ohessa kehittää Melkin omaa toimintaa, oli minulle iso vetovoimatekijä. Kehitämme Melkkiä yhdessä omistajien, johdon ja henkilöstön kanssa siten, että yrityksen toiminta ja prosessit kantavat tavoitteena olevan henkilöstömäärän tuplaamisen seuraavien kahden vuoden aikana.


Eila Pohjola viihtyy vapaa-ajallaan vauhdikkaasti yläilmoissa. Hän harrastaa laskuvarjohyppyä ja harjoittelee vapaapudotusta tuulitunnelissa. Kuusamosta kotoisin oleva Pohjola tykkää myös lasketella ja pelata lautapelejä sekä rentoutua hyvän kirjan parissa.
Teksti: Taru Schroderus

208 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page