top of page

Melkki Spotlight - Johanna Stjerna

Analyyttinen ja aikaansaava: Melkillä Senior managerina tammikuussa aloittanut Johanna Stjerna on parhaimmillaan talouden ja teknologian yhdistävissä, vaativissa asiakasprojekteissa.


-              Aiemmissa työtehtävissäni kansainvälisissä konsulttitaloissa autoin yrityksiä muun muassa arvioimaan tulevia investointitarpeita erilaisia rahoitushakemuksia varten. Rakensin hankkeiden suunnitteluvaiheille runkoja, arvioin niiden hyötyjä ja kustannuksia, tein investointilaskelmia ja suunnittelin erilaisia tuotantomalleja, Johanna Stjerna kertoo.


Hän pitää konsultin työn monipuolisuudesta ja vaihtelevuudesta.


-              Työ itsessään on paljon enemmän kuin taloudellisia yhtälöitä. Se on viestintää ja vuorovaikutusta, sidosryhmien hallintaa, monenlaisten toiveiden keräämistä sekä hankkeiden lyhyen ja pitkän aikavälin vaikutusten arviointia.


Yli 15 vuoden monipuolisen työkokemuksen omaava tuotantotalouden diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri sanoo omien vahvuuksiensa kumpuavan persoonasta.


-              Olen rauhallinen, analyyttinen ja perusteellinen. Nautin siitä, kun saan paneutua asiakkaan liiketoimintaan juurta jaksain ja opin aidosti ymmärtämään yrityksen tilannetta.


Johanna sanoo, että yritysmaailman ongelmanratkaisu on kuin palapeli, joka vaatii lukuisten erilaisten näkemysten yhteensovittamista.


-              Tietoa on haettava laajalti ja sitä on osattava jalostaa taitavasti. Toisinaan yritysten ongelmat juontavat juurensa kaukaa historiasta. Ongelmasta riippumatta ratkaisuehdotusten tulee olla ennen kaikkea asiakasorganisaation toteuttavissa.


Matala byrokratia, hyvät edut


Muutaman kuukauden perusteella Melkki vaikuttaa Johannasta sopivan pieneltä, ketterältä ja yhteisölliseltä työpaikalta, jossa on erittäin kilpailukykyiset edut.


-              Oman työn painoarvo ja arvostus on suuri, samoin kuin vaikuttamisen mahdollisuudet, kun vastassa ei ole monikerroksista byrokratiaa. On ollut kiva huomata, että yksi keskustelu riittää.Kolmen alle 10-vuotiaan lapsen äitinä Johanna ei kaipaa jatkuvaa matkustamista. Hän arvostaa mahdollisuutta työskennellä Suomessa kiinnostavien kotimaisten ja kansainvälisten asiakkaiden kanssa.


Vapaa-ajallaan Johanna harrastaa liikuntaa ja käsitöitä. Hän pyöräilee töihin ja käy kuntosalilla ehtimisen mukaan. 


Teksti: Taru Schroderus126 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page