top of page

Melkki Spotlight - Juho Malmberg
Melkin hallituksen puheenjohtaja Juho Malmberg on työskennellyt aiemmin muun muassa OP Ryhmän teknologia- ja kehitysjohtajana, ZenRoboticsin toimitusjohtajana sekä Koneella ja Accenturessa useissa eri tehtävissä.


-              Tutustuin Melkkiin ensimmäisen kerran OP:n aikana. Jäin sieltä vuoden 2022 lopussa pois, ajatuksenani oli keskittyä enemmän perheeseen, harrastuksiin sekä hallitus- ja neuvonantajatehtäviin.


Melkin hallituksen puheenjohtajana Malmberg on toiminut reilun vuoden. Hän luonnehtii Melkkiä aidosti riippumattomaksi johdon konsulttitaloksi, jolla on kokenut ja osaava henkilöstö.


-              Pienehkössä, 30 konsultin organisaatiossa yksittäisten työntekijöiden rooli ja merkitys korostuvat. Jokainen Melkin konsultti on ykköspelaaja, jolla on vahva kokemus ja ymmärrystä asiakasorganisaatioiden haasteista.


Tuplaten henkilöstöä ja liikevaihtoa


Mikäli Melkin hallituksen ja omistajien suunnitelmat toteutuvat, pienehkö-sanalle ei ole kauaa käyttöä.


-              Tavoitteenamme on tuplata lähivuosina sekä Melkin henkilöstömäärä että liikevaihto. Työ aloitettiin päivittämällä yrityksen strategia ja tunnistamalla vahvuudet.

Juho Malmbergin mukaan poikkeuksellisen kokeneiden konsulttien ohella Melkin suurimpia kilpailuetuja ovat toiminnan ketteryys sekä riippumattomuus eri teknologiosta ja toteutusorganisaatioista.


-              Melkin konsultit ovat puolueettomia johdon neuvonantajia, joiden osaamisen ytimessä ovat vaativat muutosprojektit, kuten yhtiöjärjestelyt, kannattavuusarvioinnit sekä toiminta- ja teknologiajärjestelmien kilpailutukset ja käyttöönotot. Projekteissa, joissa yrityksen omasta joukkueesta ei löydy tilapäiseen tehtävään sopivaa osaajaa, Melkin vuokrajohtajana toimiva konsultti voi olla erinomainen vaihtoehto.


”Hyvä tiimi ja riittävät resurssit”


Melkin tunnettuus konsulttiyritysten keskuudessa on jo korkea. Juho Malmbergin mukaan se lisää osaltaan Melkin vetovoimaa myös rekrytointimarkkinassa.


-              Konsultointiliiketoiminnassa tärkeimpiä menestystekijöitä ovat hyvä tiimi ja riittävät resurssit. Tällä hetkellä satsaamme osaamiseen, työympäristöön sekä henkilöstöön liittyvien prosessien kehittämiseen. Henkilöstöresurssien kasvu luo edellytyksiä myös toiminnan volyymin laajentamiselle.  


Vaikka Melkin asiakaskunta on jo varsin vahva ja nimekäs, Malmberg näkee Melkillä olevan Suomen yrityskentässä runsaasti kasvumahdollisuuksia, suhdanteesta riippumatta.


-              Heikommassa suhdanteessa yritykset hakevat tuottavuutta säästöjen kautta, kasvupainotteisella jaksolla keskitytään puolestaan investointeihin sekä kasvua mahdollistavien kyvykkyyksien kehittämiseen. Asiantuntevalle konsultoinnille on aina tarvetta, Malmberg vakuuttaa.

Teksti: Taru Schroderus

480 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page