top of page

Melkki Spotlight - Mikko Saarni

Mikko Saarni viihtyy haastavassa ja monipuolisessa työssään. Strategisia hankintoja ja niiden kilpailutuksia, palvelujen tuottamista, tarjouspyyntöjä ja neuvotteluja sisältävä työ tarjoaa Melkillä Senior managerina työskentelevälle Saarnille myös jatkuvaa oppimista.


Logistiikkainsinööri, parhaillaan MBA-opintojaan viimeistelevä Mikko Saarni, 46, on työskennellyt jo yli 20 vuotta vaativissa asiakasprojekteissa IT:n ja liiketoiminnan välimaastossa.


”Opiskeluaikanani Nokia oli kovassa nousukiidossa. Pääsin sinne 2000-luvun vaihteessa ensin opintoihini kuuluvan harjoitteluun ja valmistumiseni jälkeen töihin. Työskentelin Nokialla yhteensä kahdeksan vuotta projektipäällikkönä palvelunhallinnassa”, hän kertoo.


Vuonna 2008 Mikko siirtyi Nokialta bisnesteknologian kehittämiseen ja johtamiseen keskittyvään palveluyritykseen, ja hyppäsi samalla konsultin saappaisiin.


”Työni sisälsi asiakkaiden tietohallinnan kehittämistä ja erilaisia strategisia hankintaprojekteja. Niitä on tullut tehtyä paljon, osittain myös nykyisten melkkiläisten kanssa. Yhdellä asiakkaalla työskentelin pidemmän aikaa myös konsernin tietohallintojohtajana.”


Vahvuuksien parissa


Korona iski lujaa myös konsulttibisnekseen. Mikon työt vähenevät niin, että kotona jäi aikaa muun muassa pihaterassin rakentamiselle.


”Kun Melkiltä soitettiin, oli helppo sanoa, että tulen – etenkin, kun soittaja oli aiemmista yhteisistä projekteista tuttu henkilö”, hän hymyilee.


Melkillä Mikko työskentelee vahvuuksiensa parissa. Hänen työnsä sisältää asiakkaiden IT-infran tai sovelluspalveluiden hankintaa: tarjouspyyntöjä, kilpailutuksia ja sopimusneuvotteluja.


”Projektit, joita asiakkaat tekevät viiden vuoden välein, ovat minun pöydälläni useita kertoja vuodessa.”


Mikon asiakaskuntaan lukeutuu muun muassa vähittäiskaupan, valmistavan teollisuuden ja finanssisektorin asiakkaita. Hän sanoo viihtyvänsä mainiossa talossa, jossa jokainen asiakasprojekti on uniikki.


”Melkillä on hyvä tekemisen meininki. Kaikilla on kädet täynnä töitä ja monesti teemme useampaa projektia samaan aikaan.”


Jatkuvaa kehittämistä


”Melkin asiakaskohtaisissa tiimeissä aina useampia henkilöitä. Kokemuksen lisäksi porukassamme on myös nuoruuden intoa. Parivaljakko, jossa on nuoruutta ja kokemusta, on mielestäni puolin ja toisin hedelmällinen. Kumpikin osapuoli voi siirtää osaamistaan toiselle. Samalla tulee kyseenalaistettua vanhoja toimintamalleja sekä haastatettua omaa ajattelua. Tekeminen kehittyy ja yhdessä löydetään uusiakin toimintatapoja”, Mikko pohtii.


Vauhtilajien, kuten alppihiihdon ja autourheilun, parissa vapaa-ajallaan viihtyvä Mikko pitää Melkin ketterästä, käytännönläheisestä ja matalan byrokratian työkulttuurista.


”Vaikka yritys kasvaa, niin täällä vallitsee pienen perheen kaltainen, välitön tunnelma. Tekemisen ja asiantuntijuuden arvostus näkyy sanojen lisäksi myös teoissa. Kaikkien mielipiteitä kuunnellaan ja myös omaa toimintaa ja tarjoomaa kehitetään jatkuvasti”, Mikko summaa.


Haastattelun teki Taru Schroderus


438 views

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page