top of page

Melkki Spotlight - Riina Sihvola

Melkin asiantuntijatiimin tuoreimpiin lukeutuva vahvistus, Riina Sihvola, on kokenut johdon konsultti, joka viihtyy haastavien muutosprojektien parissa.


Kauppatieteiden maisteriksi jo reilut parikymmentä vuotta sitten valmistunut Riina Sihvola on viettänyt koko työuransa konsultin saappaissa.


- Työpaikkoja on ollut useita, mutta työtehtävieni yhteinen nimittäjä on aina ollut muutos ja sen johtaminen, Sihvola kertoo.


Hän sanoo olevansa kiitollinen kaikista projekteista, joissa hän on päässyt perehtymään asiakkaan liiketoimintaan, tuomaan ulkopuolista näkökulmaa, kiteyttämään ydinviestejä sekä rakentamaan ja jalkauttamaan uusia toimintamalleja.


- Olen saanut olla mukana useiden eri toimialojen muutosprosesseissa. Ne ovat liittyneet esimerkiksi liiketoimintojen yhdistämiseen yritysostoissa, uusien järjestelmien käyttöönottoon, tuotannon ja työskentelytapojen tehostamiseen sekä prosessien johtamiseen. Konsulttina on etuoikeus olla mukana etsimässä jokaisen asiakkaan tai projektin syvintä ydintä, johtotähteä, ja kirkastaa se sitten ymmärrettäväksi viestiksi ja strategiaa tukeviksi toimenpiteiksi.


Oman konsulttityönsä vahvuutena Sihvola pitääkin juuri mittavaa ja monipuolista työkokemusta.


- Asiakkaan ensimmäinen projekti voi olla minulle jo ties kuinka mones samanlainen. Olen tehnyt muutosprojekteja useilla eri toimialoilla ja katsonut niitä monista eri näkökulmista, joten pystyn hyödyntämään aiemmin hyviksi ja toimiviksi koettuja toimintamalleja. Muutosprojektien toteuttaminen on helpompaa, kun koko mopoa ei tarvitse keksiä uudestaan.


Liikkuvaan junaan


Elokuun lopussa Melkillä aloittanut Riina Sihvola hyppäsi suoraan liikkuvaan junaan.


- Työt käynnistyivät vauhdikkaasti. Olen ollut mukana asiakasprojektissa heti ensimmäisestä päivästä lähtien.


Nykyiseen asiakasprojektiin liittyy Sihvolan mukaan kuukauden mittainen tilanneanalyysi, jonka aikana muodostetaan yhteinen ymmärrys siitä, mitä pitäisi tehdä ensin.


- Perinteiseen tapaan tutustun asiakasyritykseen ensin datan ja avainhenkilöiden haastatteluiden avulla. Sen pohjalta muodostan näkemyksen ja rakennan suunnitelman, jossa määritellään tarvittavat toimenpiteet. Epäkohtia korjataan toki jo matkan varrella, jos se on mahdollista.


Sihvolan työ on jatkuvaa vuoropuhelua asiakasyrityksen henkilöstön kanssa.


- Toivotut muutokset ovat usein sellaisia, että niihin liittyy paljon detaljeja, kompleksisuutta ja vaihtuvia elementtejä. Asioiden ja toimintatapojen vieminen käytäntöön voi vaatia esimerkiksi uusien osaamisten ja kyvykkyyksien tunnistamista, uudelleenkouluttautumista ja tai joitakin aivan uusia taitoja. Riippuu asiakkaan toimintaympäristöstä ja tilanteesta, millaisen paletin ja aikataulun muutosprosessin toteuttaminen lopulta vaatii.


”Helppo viihtyä”


Sihvolan ensimmäinen kuukausi Melkillä lähenee loppua. On aika kysyä, millaisen analyysin hän on tehnyt uudesta työnantajastaan?


- Melkki eroaa muista konsulttiyrityksistä työntekijäprofiilillaan. Täällä on useita todellisia konkaritekijöitä ja arvostettuja huippuosaajia, joiden osaamisiin perustuen voimme tarjota uniikkeja palveluita ja varsin monentyyppistä tukea IT- ja liiketoimintastrategian terävöittämisestä IT-kustannusten optimointiin. Pienessä yrityksessä hierarkia on matala ja tunnelma välitön. Melkillä on helppo viihtyä, hän hymyilee.


Vapaa-ajallaan Sihvola liikkuu luonnossa ja pitää lenkkeilemällä huolta kunnostaan. Hän tykkää myös kokkailla, matkustella ja tutustua eri kulttuureihin.


- Luen dekkareita ja opiskelen myös kieliä, tällä hetkellä italiaa ja japania, joita voin käyttää matkaillessa.


Teksti: Taru Schroderus

139 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page