top of page

Melkki Spotlight - Tuuli Linnakko

Pari vuotta sitten Tuuli Linnakko teki 25-vuotisen työuransa yhteenvetoa ja listasi asioita, joita hän tahtoi työelämässä seuraavaksi tehdä. ”Halusin työskennellä konsulttina suomalaisessa matalan byrokratian yrityksessä IT-prosessien ja -arkkitehtuurin sekä vaihtuvien asiakkuuksien parissa. Melkillä sain laittaa rastin kaikkiin listani ruutuihin.”Diplomi-insinööri Tuuli Linnakon työuraan on mahtunut monenlaisia tehtäviä. Hän on työskennellyt myynnin parissa, mutta myös muun muassa tuotantojohtajana. IT-alalle hän päätyi 15 vuotta sitten.


- Työskentelin IBM:llä pitkään monenlaisissa rooleissa: IT-palveluissa, ohjelmistopuolella, myyjänä, projektipäällikkönä ja palvelupäällikkönä. Pääsin katsomaan IT-kentän problematiikkaa varsin monesta eri suunnasta, Tuuli kiittelee.


50 ikävuoden kynnyksellä hän teki yhteenvetoa siihenastisesta työelämästään.


- Mietin, mitä kaikkea olen jo tehnyt ja mitä haluaisin seuraavaksi tehdä. Kirjasin listalleni IT-prosessit ja -arkkitehtuurin, vaihtuvat asiakkuudet, konsultin ja neuvonantajan roolin, jossa pääsisin hyödyntämään kaikkea aiemmin oppimaani sekä suomalaisen yrityksen, jossa on matala hierarkia.


Entinen esimies suositteli Tuulille Melkkiä.


- Kävin keskiviikkona työhaastattelussa ja perjantaina minulla oli jo työsopimus kädessä. Melkki täytti kaikki listani ruudut.


Iso kuva haltuun


Tuuli Linnakolle tuli huhtikuun lopussa täyteen kaksi vuotta Melkillä. Hän on työskennellyt muun muassa asiakkaan projektipäällikkönä ja neuvonantajana, tehnyt IT-prosessien benchmark-analyysejä, palvelujen kilpailutuksia ja sopimusten uudelleenneuvotteluja.


- Aika on mennyt nopeasti ja olen viihtynyt hyvin, Tuuli hymyilee.


- Melkin viisaus on siinä, että emme katso vain kustannuseriä, vaan arvioimme hankintojen ja palveluiden laatua sekä sitä, millaisen vastineen asiakas lopulta investoinnilleen saa.


Tuuli nimeää vahvuudekseen kokonaisuuksien hallinnan. Hän sanoo olevansa horisontaalioppija, joka ei tiedä kaikesta kaikkea, mutta osaa sijoittaa kulloisenkin toimialan ja projektin problematiikan osaksi isoa kuvaa, ja hahmottaa nopeasti olennaisen.


- Olen tehnyt koko ajan useampaa asiakasprojektia rinnakkain. Nautin siitä, että työssä on vaihtuvuutta ja että se tarjoaa jatkuvasti uusia näkökulmia. Parin vuoden aikana olen kahlannut jo lähes kaikki toimialat hiljalleen läpi.


Omannäköistä työtä


Melkillä Tuuli on saanut muovata työnkuvaansa näköisekseen ja työskennellä oman ajattelutapansa mukaisesti.


- Kompaktin kokoisessa yrityksessä apua on aina saatavilla, jos sitä tarvitsee. Työntekijöihin luotetaan ja heidän mielipiteitään kuunnellaan aidosti. Porukalla on hyvin erilaisia koulutustaustoja ja monipuolista osaamista, hän kertoo.


Vaikka työn tekeminen on itsenäistä, ovat melkkiläiset keskenään paljon tekemisissä.


- Olimme juuri kokkikurssilla ja vähän aikaa sitten kävimme korismatsissa. Kerran viikossa syömme yhdessä aamupalaa, jossa on mahdollisuus tavata ja vaihtaa kuulumisia kollegoiden kanssa. Organisaatio on läpinäkyvä, joten kaikki esimerkiksi näkevät toistensa myynnit ja tietävät, miten firmalla kokonaisuudessaan menee.


Vapaa-ajallaan kahden aikuisen ja kotoa pian maailmalle lentävän tyttären äiti liikkuu ahkerasti koiran kanssa, mökkeilee, sienestää ja bongailee lintuja.


- Viimeisen parin vuoden aikana olen aloitellut myös vapaaehtoistyötä SPR:ssä ja auttanut muun muassa Ukrainasta tänne saapuvia pakolaisia. Olemme käynnistäneet myös tukiperheprosessin. Jonakin päivänä voimme kenties toimia Suomeen ilman perhettä saapuvan nuoren apuna ja tukena, Tuuli päättää.


Haastattelun teki Taru Schroderus


231 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page