top of page

Melkki Spotlight - Ilmari Mustakallio


Diplomi-insinööri, koodari ja johdon konsultti Ilmari Mustakallio tietää, miten IT ja bisnes saadaan puhumaan samaa kieltä.


Ilmari Mustakallio, 30, on omien sanojensa mukaan armoton nörtti - sanan kaikissa merkityksissä. Fantasiakirjallisuutta rakastava tuotantotalouden DI viettää aikaansa tietokonepelien parissa ja harrastaa koodausta.


- Poikkean muista nörteistä siinä, että osaan ja tykkään myös puhua, keskustella ja esiintyä. Viihdyn myös luonnossa ja etenkin Lapissa vaeltamassa, Ilmari naurahtaa.


Hän työskentelee Melkillä johdon konsulttina, IT:n ja liiketoiminnan välimaastossa. Useimmiten Ilmarin tehtävänä on selvittää, miten asiakkaan tietojärjestelmäarkkitehtuuri ja liiketoimintaprosessit toimivat ja saada ne ymmärtämään paremmin toisiaan.


Tavoitteena voi olla myös yrityksen liiketoimintaprosessien sujuvoittaminen, tuotannon tehostaminen tai kustannussäästöjen aikaansaaminen.


- Useimmiten puran yrityksen prosessit selkokielelle siten, että ne avautuvat niin koodarille, talousjohtajalle kuin tehtaan työntekijöillekin. Kun haetaan kustannussäästöä ja toimintojen selkeyttämistä, hienojen PPT-esitysten tekeminen ei riitä.


Investoidako nyt vai tulevaisuudessa?

Ilmari Mustakallio auttaa Melkin asiakkaita haastavissa ja usein myös strategista päätöksentekoa vaativissa ongelmissa. Prosessi on hänelle tuttu myös asiakkaan roolista. Ennen Melkkiä Ilmari työskenteli muun muassa Mandatumilla, Deloittella ja Vaisalassa.


- Monesti asiakkaan kanssa keskustellaan siitä, mitä jollekin asialle pitäisi tehdä vuoden, viiden vuoden tai kymmenen vuoden aikajänteellä. Liikkeelle saatetaan lähteä vaikkapa jonkin toiminnon kautta. Esimerkiksi järjestelmäinvestoinnit syntyvät liiketoiminnan tarpeesta kehittää toimintaansa, mutta linkittyvät IT-osastoon, kustannuksia seuraavaan talousosastoon ja etenkin järjestelmän käyttäjiin, jolloin saman aiheen ympäriltä käydään useita erilaisia keskusteluja.


Teollisuusyrityksissä kyse voi Ilmarin mukaan olla tuotantoprosessin toimivuudesta lattiatasolla, erilaisista järjestelmistä ja niiden hallinnasta.


- Olemassa olevaa dataa voi olla niin valtavasti, että ongelma on siinä, missä tietoa säilötään ja kuinka sitä hyödynnetään nyt ja tulevaisuudessa. Tiedolla johtaminen ja analytiikkaosaaminen ovat erittäin haluttuja osaamisalueita, joihin on investoitava pitkäjänteisesti ja järkevästi.


Johdon konsulttina Ilmari tekee asiakkaansa puolesta monenlaista selvitystyötä, benchmarkkaa kustannuksia sekä kilpailuttaa eri toimintoja ja infraa.


- Melkin asiakaskunta on ilahduttavan monipuolista sekä koon että toimialojen puolesta. Vaikka jokainen yritys ja asiakasprojekti on erilainen, niin arvontuotossa olemme aidosti hyviä. Se on mitattavissa myös euroissa, Ilmari vakuuttaa.

Mielenkiintoiset ja monipuoliset asiakasprojektit ovat hänen mukaansa parasta Melkillä työskentelyssä.


- Konsulttina minulle on tärkeää vastuu omasta tekemisestä ja sovittujen asioiden etenemisestä. Tykkään myös Melkin työyhteisöstä, jossa työkavereiden kanssa voi keskustella avoimesti asiasta kuin asiasta.


Haastattelun teki Taru Schroderus


353 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page